Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

2011.01.22

Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

 

 A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,  befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez  egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért  sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítõjeként. Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

 Mindkettõ ugyanannyi kalóriát tartalmaz. A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram , míg a  margarinban 5 gr

 A margarin fogyasztása nõk esetében 53%-kal növeli a szív- és
 érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott
 vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi
 tanulmány szerint.
Kép
 A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
 felszívódását. A vaj, táplálkozás szempontjából sok elõnnyel rendelkezik, míg a  margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.  A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.  A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre  sem. 

 

A margarin nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és fõleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét
 csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
 Rontja az anyatej minõségét. Csökkenti az immunrendszer reakcióját. Csökkenti az inzulin reakcióját.

 A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy
 MÛANYAG legyen. Ez a tény elegendõ volt számomra, hogy kivonjam az
 életembõl a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt
 jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).


Ki lehet próbálni a következõt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen. Néhány nap múlva a következõket figyelheted meg: Sem legyek, sem más egyéb, idegesítõ muslica nem fog a közelébe menni  (ez azért sejtet valamit)
 Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke. Semmi sem fog kinõni rajta. Fõleg azok az ici-pici mikroorganizmusok  nem fognak rajta kifejlõdni.

 Miért? Mert a margarin majdhogynem mûanyag. Megolvasztanád a mûanyag
 edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?

Szerinted?

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.